Antena 3 CNN Externe Anunţul care te va ÎNSPĂIMÂNTA: Noi am intrat într-o nouă realitate care se numește "al doilea război rece"

Anunţul care te va ÎNSPĂIMÂNTA: Noi am intrat într-o nouă realitate care se numește "al doilea război rece"

Anunţul care te va ÎNSPĂIMÂNTA: Noi am intrat într-o nouă realitate care se numește "al doilea război rece"
Sursa foto: foto: AGERPRES
28 Apr 2014   •   23:17

Un al doilea "război rece" între Rusia și SUA a început, dar acesta nu mai este dus între două mari puteri, întrucât lumea nu mai este divizată în două blocuri opuse, consideră președintele Consiliului rus pentru politica externă și de apărare Fedor Lukianov, conform AGERPRES.

"A vorbi de o degradare a relațiilor dintre Rusia și SUA nu are sens, noi am intrat într-o nouă realitate care se numește '"al doilea război rece'" Este vorba de o realitate ce se caracterizează printr-un nou tip de relații ce se bazează pe sancțiuni, contra-sancțiuni și tentative de a-i aduce prejudicii adversarului", a declarat Lukianov pentru RIA Novosti.

În opinia expertului, al doilea "război rece" va fi semnificativ diferit de cel care a avut loc înainte de căderea URSS, întrucât lumea a devenit mai deschisă și mai diversificată, astfel încât nu va mai fi o confruntare "în doi", adică între două superputeri.

Potrivit aceluiași expert, este puțin probabil să se găsească țări doritoare să se alăture poziției ruse și, în același timp, se pune întrebarea dacă aliații SUA vor accepta să se plieze la exigențele americane și câte țări vor rămâne neutre sau vor refuza să susțină măsurile îndreptate împotriva Moscovei.

Același expert a apreciat că "un război rece" constă în primul rând în descurajarea adversarului și împiedicarea acestuia să-și lărgească sfera sa de influență.

Declarațiile expertului rus intervin în contextul în care SUA și UE au anunțat luni noi sancțiuni împotriva Rusiei, pe fondul situației din Ucraina.


×
Subiecte în articol: SUA Razboi Rece Rusia

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close