Antena 3 CNN Externe Anunțul făcut de premierul Ungariei după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Anunțul făcut de premierul Ungariei după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Anunțul făcut de premierul Ungariei după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană
26 Iun 2016   •   17:48

Jocul pe eşichierul european 'se va schimba' după plecarea Marii Britanie, a declarat duminică premierul Ungariei, conservatorul Viktor Orban, precizând că britanicii au vrut să îşi ia soarta în mâini în faţa unei Uniuni Europene 'în dezordine', transmite AFP.

"Dacă eliminăm o piesă - iar Marea Britanie este o piesă cu greutate într-un joc de şah - întregul joc se va schimba", a declarat şeful guvernului ungar în cadrul unei ceremonii la Castelul Buda.

"Oamenii din Marea Britanie au decis să îşi ia soarta în propriile mâine, să nu se mai lase forţaţi, s-au săturat de incertitudine, s-au săturat să fie inundaţi de cuvinte fără acţiune şi să nu se mai simtă ca acasă", a adăugat el.

Discursul este diferit de poziţia de până acum a lui Orban, care înainte de referendumul de joi din Regatul Unit le-a cerut britanicilor să rămână în UE.

Liderii UE nu au acţionat ferm "în lupta împotriva valului de imigranţi (...), care a dus la scăderea securităţii, la înmulţirea ameninţărilor şi a agresiunilor", a afirmat el.

"Ungaria a ales altă direcţie: UE reprezintă dezordinea, în timp ce Ungaria reprezintă ordinea", a declarat el.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Brexit Ungaria Marea Britanie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close