Antena 3 CNN Externe ANUNŢUL făcut de SUA în această seară. "Suntem pregătiţi să oferim asistenţă militară"

ANUNŢUL făcut de SUA în această seară. "Suntem pregătiţi să oferim asistenţă militară"

ANUNŢUL făcut de SUA în această seară. "Suntem pregătiţi să oferim asistenţă militară"
Sursa foto: Foto: deludia.com
11 Iun 2014   •   21:06

Statele Unite sunt pregătite să ofere asistenţă militară Irakului, în contextul intensificării activităţilor insurgente în ultimele zile, anunţă Departamentul de Stat american, citat de AFP.

"Washingtonul promite să colaboreze cu Guvernul irakian şi cu liderii regionali irakieni pentru a oferi o ripostă unitară la agresiunea organizaţiei Stat Islamic în Irak şi Levant", a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.
   
"Organizaţia Stat Islamic în Irak şi Levant este una dintre cele mai periculoase grupări teroriste din lume", a declarat ambasadorul SUA la Bagdad, Stuart Jones.

Patruzeci şi opt de persoane sunt sechestrate de insurgenţi islamişti în consulatul Turciei din oraşul irakian Mosul, printre ostatici figurând consulul turc şi copiii acestuia, anunţă un oficial turc.

Turcia avertizează cu o ripostă "foarte dură" pentru luarea de ostatici de la Mosul

Grupuri islamiste - printre care Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL) - au ocupat marţi provincia irakiană Ninive, inclusiv oraşul Mosul, precum şi şase districte din regiunea Tikrit.
   
Cel puţin 37 persoane au murit, iar sute au fost rănite, miercuri, într-o serie de atentate comise la Bagdad, inclusiv la o reuniune a liderilor tribali din Sadr City, în partea de nord-est a capitalei Irakului, anunţă surse din cadrul poliţiei irakiene.
   
   



×
Subiecte în articol: SUA Irak
Parteneri
Primele imagini din interiorul halei cuprinse de incendiu, în București
x close