Antena 3 Externe Anunţul făcut în această dimineaţă de Casa Albă. Ce măsuri vor lua America şi Germania ÎMPOTRIVA Rusiei

Anunţul făcut în această dimineaţă de Casa Albă. Ce măsuri vor lua America şi Germania ÎMPOTRIVA Rusiei

de O.P.    |    11 Apr 2014   •   07:00
Anunţul făcut în această dimineaţă de Casa Albă. Ce măsuri vor lua America şi Germania ÎMPOTRIVA Rusiei

Preşedintele american Barack Obama a subliniat joi, în cursul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, că "SUA, Uniunea Europeană şi alte state partenere trebuie să fie pregătite să răspundă unei escalade ruse" în Ucraina prin adoptarea de "noi sancţiuni".

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, publicat la sfârşitul convorbirii dintre cei doi lideri, Obama a evocat "situaţia îngrijorătoare din estul Ucrainei, unde separatiştii proruşi, aparent, cu susţinerea Moscovei, continuă să desfăşoare o campanie de sabotaj şi provocare orchestrată, vizând subminarea şi destabilizarea Ucrainei".

Obama şi Merkel au reiterat îndemnul la adresa Rusiei de a "retrage militarii din regiunea frontalieră" a Ucrainei", a anunţat Casa Albă.

De asemenea, cei doi lideri au discutat despre reuniunea cvadripartită Rusia-Statete Unite-Ucraina-UE, care urmează să aibă loc săptămâna viitoare, la Viena sau Geneva, potrivit unor surse.
Anterior, în cursul unei întâlniri, la Washington, cu omologul său rus Anton Siluanov, secretarul Trezoreriei Statelor Unite Jacob Lew a ameninţat Moscova cu adoptarea unor noi sancţiuni în cazul escaladării conflictului din Ucraina.

Criza din Ucraina, în contextul în care Moscova ameninţă că va întrerupe livrările de gaze în această ţară este discutată, de asemenea, în cadrul unei reuniuni a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Băncii Mondiale (BM), la Washington.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close