x close

Anunţul important făcut de Vladimir Putin. Ce se va întâmpla cu preţul gazelor naturale pe care Rusia le vinde Ucrainei

de D.D.    |    17 Dec 2013   •   17:54
Anunţul important făcut de Vladimir Putin. Ce se va întâmpla cu preţul gazelor naturale pe care Rusia le vinde Ucrainei 407 Galerie foto (3) Foto: Agerpres

Rusia va scădea preţul gazelor naturale pe care le vinde Ucrainei, informează AFP. Anunţul a fost făcut marţi preşedintele rus Vladimir Putin, după întâlnirea cu omologul său ucrainean, Viktor Ianukovici. Întâlnirea dintre Vladimir Putin şi Viktor Ianukovici a avut loc la Moscova.

Preşedintele Putin a afirmat că Rusia a acceptat să micşoreze cu o treime preţul gazelor pe care le exportă în Ucraina. Acestea vor costa 268,5 dolari 1.000 de metri cubi faţă de peste 400 de dolari în prezent.

Putin a mai spus că problema aderării Ucrainei la Uniunea Vamală condusă de Moscova, de care se temea opoziţia proeuropeană de la Kiev, nu a fost discutată în cadrul acestor negocieri.

"Aş vrea să asigur pe toată lumea că nu am discutat astăzi despre aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală", a declarat preşedintele rus.

Citiţi şi:

Ucraina va primi un împrumut de 15 miliarde de dolari din partea Rusiei. Putin: Finanţarea nu este legată de vreo condiţie

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati