Antena 3 Externe Anunţul îngrijorător făcut de compania care administrează Fukushima

Anunţul îngrijorător făcut de compania care administrează Fukushima

21 Oct 2013   •   20:52
Anunţul îngrijorător făcut de compania care administrează Fukushima
Sursa foto: Foto: Agerpres

Apă de ploaie contaminată de la Fukushima s-ar fi scurs în Oceanul Pacific, a anunţat luni compania care administrează acest complex atomic, relatează AFP.

Reprezentanţii Tokyo Electric Power (TEPCO) au explicat că apa de ploaie a inundat zone unde sunt instalate rezervoarele de stocare a lichidului radioactiv.

Cisternele sunt amplasate pe o placă de beton înconjurată de un mic dig de 30 centimetri, însă, atunci când plouă abundent, apa se acumulează în aceste spaţii, uneori depăşind digul, revărsându-se şi transportând substanţe radioactive.

Într-un loc, apa de ploaie care s-ar fi scurs în ocean indică o concentraţie a stronţiului 90 de 710 becquereli pe litru.

În alt loc, apa de ploaie rămasă în interiorul zonei rezervoarelor arată o concentraţie a stronţiului 90 de 12.000 becquereli pe litru.

În total, apa contaminată s-a revărsat în 12 locuri, dar gradul de contaminare şi cantităţile deversate nu sunt cunoscute.

 
 

 

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close