Antena 3 CNN Externe Anunţul neaşteptat care va zgudui America. "Pentagonul a plecat capul şi a recunoscut acest secret"

Anunţul neaşteptat care va zgudui America. "Pentagonul a plecat capul şi a recunoscut acest secret"

Anunţul neaşteptat care va zgudui America. "Pentagonul a plecat capul şi a recunoscut acest secret"
de O.P.    |    06 Sep 2012   •   06:26

Cartea scrisă de un fost membru al trupelor speciale americane pe tema operaţiunii care a condus la eliminarea lui Osama ben Laden conţine informaţii sensibile şi clasificate care ar necesita o acţiune judiciară, anunţă Pentagonul.

"Apreciem că această carte conţine informaţii clasificate", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, George Little, referindu-se la cartea "No Easy Day", care a fost publicată pe 4 septembrie.

Autorul ei, care a semnat-o cu pseudonimul Mark Owen, este unul dintre membrii "Team 6", unitatea specială care a participat la operaţiunea de eliminare a lui Osama ben Laden, pe 1 mai 2011. În urmă cu câteva zile, juristul Pentagonului, Jeh Johnson, reamintea că Mark Qwen avea obligaţia de a nu divulga niciodată informaţii clasificate.

"No Easy Day" (O zi dificilă), a cărei publicare a fost devansată de la 11 la 4 septembrie şi care nu a fost supusă aprobării autorităţilor militare, este pezentată de către editură ca "o relatare la persoana întâi asupra misiunii care l-a ucis pe ben Laden". Cartea contrazice anumite aspecte ale raportului misiunii prezentat de către administraţia americană.

Autorul povesteşte ultimele clipe ale vieţii lui ben Laden care s-au scurs în momentul în care, urmând un alt militar Navy SEAL - forţe speciale de elită din cadrul Marinei Statelor Unite -, urcă scările reşedinţei din Abbottabad (Pakistan) către camera fostului şef al reţelei teroriste Al-Qaida.



×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close