Antena 3 CNN Externe Anunţul pe care RUSIA l-a făcut azi noapte. "E o presiune INCREDIBILĂ"

Anunţul pe care RUSIA l-a făcut azi noapte. "E o presiune INCREDIBILĂ"

Anunţul pe care RUSIA l-a făcut azi noapte. "E o presiune INCREDIBILĂ"
de O.P.    |    07 Feb 2014   •   10:14

Rusia ar putea interveni pentru apărarea suveranităţii Ucrainei în virtutea unui acord încheiat cu Statele Unite după încheierea Războiului Rece, sugerează un consilier prezidenţial rus, Serghei Glaziev, citat de Kommersant Ucraina.

Glaziev a făcut referire la un acord dintre Rusia şi SUA din anul 1994 prin care Moscova a fost "garantul" suveranităţii Ucrainei după decizia Kievului de a renunţa la armele nucleare rămase din perioada sovietică.

"Occidentul trebuie să înceteze acţiunile de şantaj şi intimidare. E o presiune foarte mare", a continuat consilierul preşedintelui Vladimir Putin, subliniind că, aparent, Statele Unite ar miza pe o "lovitură de stat" în Ucraina.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie 2013, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-au intensificat de aproximativ o lună, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost ulterior abrogate.

 

 

×
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close