Antena 3 CNN Externe Anunţul preşedintelui Air France. Ce va face dacă piloţii nu semnează un acord

Anunţul preşedintelui Air France. Ce va face dacă piloţii nu semnează un acord

Anunţul preşedintelui Air France. Ce va face dacă piloţii nu semnează un acord
Sursa foto: Foto: www.maxisciences.co
12 Oct 2014   •   17:30

Preşedintele-director general al Air France-KLM Alexandre de Juniac a anunţat că ar putea să creeze o companie-soră cu Transavia, în cazul în care piloţii refuză să semneze acordul cu conducerea, relatează AFP.

În cazul în care piloţii refuză să semneze propunerile conducerii, "vom crea o companie-soră cu Transavia, Transavia Développement, în Franţa, pentru a ne dezvolta în activitatea de low-cost cu avioanele noi care vin în lunile următoare", a afirmat Alexandre de Juniac într-un interviu acordat publicaţiei Le Journal du Dimanche (JDD).

Juniac susţine că piaţa low cost este "singura piaţă în creştere" din sectorul aviaţiei. "În Europa, low cost-ul reprezintă în prezent aproape 50% din trafic. În segmentul pentru preţuri mici cu un serviciu de calitate, Transavia poate deveni unul dintre marii Europei", a apreciat el.

Preşedintele-director general al companiei a detaliat costul grevei piloţilor, estimat miercuri de către Air France-KLM la 500 de milioane de euro.

"Greva ne-a costat 20 de milioane de euro pe zi, cărora li se adaugă despăgubiri, achiziţii de bilete la un preţ mare de la alte companii pentru a ne trimite pasagerii şi impactul asupra rezervărilor din săptămânile următoare", a spus el.

"Această grevă ne-a făcut să pierdem un an", a apreciat CEO-ul, adăugând că firma va "continua să investească masiv", dar că va fi necesar "să se ţină cont de costul grevei".

Sindicatul de la Air France, CGT, a denunţat joi decizia înfiinţării unei noi companii, catalogând-o drept un "adevărat şantaj" din partea conducerii.

Piloţii de la Air France au intrat în grevă de la 15 la 28 septembrie, opunându-se unui proiect de dezvoltare a filialei low cost Transavia France.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close