Antena 3 CNN Externe Apa potabilă din Marea Britanie, contaminată cu COCAINA

Apa potabilă din Marea Britanie, contaminată cu COCAINA

Apa potabilă din Marea Britanie, contaminată cu COCAINA
Sursa foto: Foto: www.organicsoul.com
de S.T.    |    12 Mai 2014   •   17:58

În Marea Britanie s-a constatat o contaminare a apei potabile cu cocaină, potrivit unui raport citat luni de The Independent.

Într-un studiu cu privire la evaluarea pericolelor din compuşii farmaceutici care apar în apa potabilă, cercetătorii au descoperit urme de cocaină după ce au trecut apa prin tratamente intensive de purificare.

Experţii de la Inspectoratul pentru Apa Potabilă au găsit în apă benzoilecgonină, forma metabolizată a cocainei care apare după ce a trecut prin corpul uman.

Steve Rolles, de la Transform, un grup de reflecţie privind politica drogurilor, a declarat pentru The Sunday Times că rezultatele reprezintă un indicator al gradului actual de utilizare a drogurilor în Marea Britanie.

"Avem aproape cel mai înalt nivel de utilizare a cocainei din Europa de Vest", a spus el.

Potrivit organizaţiei de caritate DrugScope, există în jur de 180.000 de dependenţi de cocaină în Anglia şi se estimează că aproape 700.000 de oameni cu vârste cuprinse între 16 şi 59 de ani consumă cocaină în fiecare an în Marea Britanie.

Pe lângă benzoilecgonină, oamenii de ştiinţă au mai găsit reziduuri de ibuprofen şi de carbamazepină, un medicament pentru tratarea epilepsiei. Apa potabilă testată conţinea şi cantităţi semnificativ mai mari de cofeină.

Totuşi, într-o evaluare a riscului privind prezenţa produselor farmaceutice în reţeaua de apă, un recent raport al agenţiei Public Health England a constatat că în apa potabilă a fost identificată o concentraţie de 4 nanograme de cocaină pe litru, cantitate care este puţin probabil să prezinte un pericol pentru sănătatea publică.

"Aportul de compuşi detectat în apa de băut este mai mic cu mai multe ordine de mărime decât nivelul dozelor terapeutice", se arată în raportul citat.

De aceea, este puţin probabil ca produsele farmaceutice detectate să prezinte un risc pentru sănătate, scrie The Independent.

×
Subiecte în articol: cocaina Marea Britanie
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close