Apar noi informaţii despre teroristul care a ucis patru oameni şi a rănit grav alte 40 de persoane. Ce spun autorităţile britanice

de S.T.    |    26 Mar 2017   •   09:28
Apar noi informaţii despre teroristul care a ucis patru oameni şi a rănit grav alte 40 de persoane. Ce spun autorităţile britanice

Autorităţile britanice nu au găsit nicio informaţie care să sugereze organizarea altor atacuri şi au stabilit că Khalid Masood a acţionat singur în timpul atentatului terorist de la Westminster, transmite BBC.

„Trebuie să acceptăm cu toţii că există o posibilitate să nu înţelegem niciodată asta”, a declarat poliţistul Neil Basu.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv atacatorul, în vreme ce alte 40 de persoane au fost rănite după ce Khalid Masood a intrat cu maşina în trecătorii de pe podul Westminster, înainte de a înjunghia mortal un poliţist în curtea Parlamentului.

De asemenea, anchetatorii au confirmat că filmul evenimentelor a durat 82 de secunde, din momentul în care atacatorul a intrat cu maşina în primii trecători şi până la uciderea sa în curtea legislativului de la Londra.

„Masood a acţionat de unul singur în acea zi şi nu există nicio informaţie care să sugereze că alte atacuri sunt organizate. Chiar dacă a acţionat singur în orchestrarea atentatului, noi trebuie să stabilim cu absolută claritate de ce atacatorul a comis aceste acţiuni de negrăit pentru a-i asigura pe londonezi şi pentru a le da un răspuns famililor care i-au pierdut pe cei dragi, victimelor şi supravieţuitorilor acestor actrocităţi”, a declarat Basu.

viewscnt

x close