Antena 3 CNN Externe Ar putea să apară un nou virus care nu poate fi stăpânit. Avertismentul șefului OMS: ”Este o certitudine”

Ar putea să apară un nou virus care nu poate fi stăpânit. Avertismentul șefului OMS: ”Este o certitudine”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a avertizat că "la un moment dat" ar putea apărea un nou virus care nu va putea fi stăpânit. Acesta a făcut apel la consolidarea instituției pe care o conduce.

Ar putea să apară un nou virus care nu poate fi stăpânit. Avertismentul șefului OMS: ”Este o certitudine”
de Cerasela Stafie    |    31 Oct 2021   •   11:21

„Este o certitudine biologică faptul că, la un moment dat, va apărea un alt virus pe care pur şi simplu nu îl vom putea stăpâni", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o ședință cu miniștrii Sănătății și Finanțelor, în cadrul G20.

Șeful OMS a îndemnat comunitatea internațională să învețe din actuala pandemie, pentru a ne pregăti pentru următoarea, scrie SputnikNews.

Potrivit lui Ghebreyesus, pentru a face acest lucru, lumea are nevoie de o Organizație Mondială a Sănătății "consolidată, împuternicită şi finanţată în mod durabil". În plus, este nevoie de un nou mecanism financiar, care să asigure un răspuns rapid la pandemii, și o guvernare mai bună.

În acest sens, el a îndemnat țările să sprijine înființarea unui Consiliu de finanțare a amenințărilor cu privire la sănătate și semnarea unui acord internațional obligatoriu din punct de vedere juridic, privind pregătirea și răspunsul la pandemii.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close