Antena 3 CNN Externe Apel îngrijorător făcut de Regatul Iordaniei: "Ne-am atins limitele! Nu ne vom risca securitatea!"

Apel îngrijorător făcut de Regatul Iordaniei: "Ne-am atins limitele! Nu ne vom risca securitatea!"

Apel îngrijorător făcut de Regatul Iordaniei: "Ne-am atins limitele! Nu ne vom risca securitatea!"
15 Aug 2016   •   17:11

Iordania, care a primit sute de mii de refugiaţi sirieni, "şi-a atins limitele", a declarat regele Abdallah al II-lea într-un interviu publicat luni în cotidianul semifioficial Ad-Dustour, citat de AFP.

"Iordania are o mare responsabilitate faţă de refugiaţii sirieni în regiune. Totuşi, noi ne-am atins limitele", a subliniat regele.

"Iordania face tot posibilul pentru a-i ajuta pe refugiaţi, dar aceasta nu se va face în niciun caz în detrimentul iordanienilor şi al securităţii lor", a adăugat el.

Regatul hashemit face faţă unei sosiri masive de refugiaţi după declanşarea conflictului sirian în 2011. Potrivit ONU, această ţară a primit circa 630.000 de sirieni înregistraţi de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi UNHCR, dar Amman-ul îi evaluează la peste 1,3 milioane.

Regele a afirmat în interviu că această decizie a fost luată după informaţii primite despre prezenţa unor elemente extremiste printre refugiaţii care vin în această zonă deşertică.

"Securitatea noastră naţională rămâne prioritatea noastră", a declarat Abdallah al II-lea, adăugând că ţara sa ar fi dispusă să ajute la un transfer al acestor refugiaţi blocaţi la frontieră spre "orice ţară dornică să-i primească".

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close