Antena 3 CNN Externe Apelul de urgenţă care a denunţat presupusul viol în cazul Strauss Kahn, postat pe Internet

Apelul de urgenţă care a denunţat presupusul viol în cazul Strauss Kahn, postat pe Internet

Apelul de urgenţă care a denunţat presupusul viol în cazul Strauss Kahn, postat pe Internet
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Dec 2011   •   13:30

Jurnalistul american Edward Epstein a postat pe YouTube apelul către poliţie în care firma de securitate a hotelului Sofitel semnalează posibila hărţuire sexuală a unei angajate, relatează AFP.

După ce, joi, postul de televiziune francez BFMTV a difuzat imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale hotelului, jurnalistul a postat pe YouTube înregistrarea apelului telefonic trimis către poliţie de angajaţii care se ocupau de securitatea hotelului.
   
Acest apel a fost înregistrat la 14 mai, la puţin timp după presupusa agresiune asupra angajatei hotelului Sofitel, Nafissatou Diallo.

 

   
Înregistrarea durează 4 minute şi 27 de secunde, timp în care Adrian Branch, agent de securitate al hotelului, explică serviciului de urgenţă american, 911, că o cameristă a fost "agresată sexual".
   
"Vreau să reclam o agresiune sexuală", a spus agentul de pază în timpul convorbirii. "Este vorba de o cameristă a noastră, ea a fost agresată de către unul dintre clienţi (...) în urmă cu 30 sau 40 de minute", a continuat acesta.

La întrebarea: "Ştiţi cine este acest client?", agentul a răspuns că "da, dar nu am dreptul să divulg numele său".
   
Astfel, pe toată durata apelului de urgenţă, numele Dominique Strauss-Kahn nu este amintit. Agentul de securitate se referă la agresor folosind doar cuvântul "client". "Clientul şi-a achitat nota de plată (şi a părăsit hotelul) imediat după agresiune", a fost una dintre afirmaţiile agentului de pază din înregistrare.
   
De asemenea, în cursul conversaţiei telefonice, Branch a mai spus că "victima nu este rănită grav", camerista neavând nevoie de servicii medicale de urgenţă.

Pe 14 mai, Dominique Strauss-Kahn a fost reţinut pe aeroportul din New York, fiind acuzat de violarea unei cameriste. Ulterior, fostul preşedinte FMI a fost eliberat din lipsă de probe.



×
Subiecte în articol: Dominique Strauss Kahn viol internet
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close