Antena 3 CNN Externe Apeluri disperate în aşteptarea uraganului Florence: „Plecaţi acum! Dezastrul este la porţile noastre”

Apeluri disperate în aşteptarea uraganului Florence: „Plecaţi acum! Dezastrul este la porţile noastre”

Apeluri disperate în aşteptarea uraganului Florence: „Plecaţi acum! Dezastrul este la porţile noastre”
Sursa foto: Foto: twitter.com/astro_ricky
de S.T.    |    12 Sep 2018   •   20:41

„Plecaţi acum!” - autorităţile au lansat acest cuvânt de ordine pentru a-i convinge pe cei recalcitranţi să se îndepărteze de coasta de est, unde se fac pregătiri febrile în aşteptarea uraganului Florence care se prevede să lovească joi Statele Unite; între timp patru state americane au declarat stare de urgenţă, relatează miercuri AFP şi EFE.

Aproximativ 1,7 milioane de persoane sunt vizate de operaţiunile de evacuare care au început marţi în Carolina de Sud, în Carolina de Nord şi în Virginia. Aceste trei state sunt cele mai ameninţate de uraganul ridicat la categoria a 4-a (din 5) pe scara Saffir-Simpson, cu vânturi ce ar putea atinge 215 km/h.

„Dezastrul este la porţile noastre şi se pregăteşte să intre”, a avertizat Roy Cooper, guvernatorul Carolinei de Nord.

Inclusiv preşedintele ţării, Donald Trump, s-a alăturat celor care au făcut apel populaţiei să se pună la adăpost: „Nu staţi în calea lui. Nu vă jucaţi cu el, este foarte mare, probabil cel mai mare uragan din câte s-au văzut, cu niveluri de apă uriaşe”, a transmis Trump într-un mesaj video.

×
Subiecte în articol: uragan dezastru apel Donald Trump
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close