Antena 3 CNN Externe ?Apocalipsa? din Haiti: Seismul a fost prezis, în urmă cu doi ani, de un profesor din Havana

?Apocalipsa? din Haiti: Seismul a fost prezis, în urmă cu doi ani, de un profesor din Havana

?Apocalipsa? din Haiti: Seismul a fost prezis, în urmă cu doi ani, de un profesor din Havana
Sursa foto: cutremur
14 Ian 2010   •   16:06

Patrick Charles, fost profesor al Universităţii din Havana, a declarat în urmă cu doi ani, că un seism va devasta Port de Prince. În urmă cu două zile, un seism cu magnitudinea de 7 pe scara Richter a produs o tragedie în capitala din Haiti. Mai mult de 100.000 de oameni au murit în urma devastatorului cutremur.

În luna octombrie a anului 2008, Patrick Charles , fost specialist al Institutului Geologic din Havana, a declarat că ?un seism de proporţii se va produce în zona Port de Prince.? În plus, profesorul a avertizat că locuitorii capitalei din Haiti trebuie ?să se pregătească pentru seismul care, în mod sigur, se va produce?, informează Pravda.ru.
?În momentul de faţă, dispunem de metode ştiinţifice care ne permit să facem asemenea predicţii şi să demonstrăm cum am ajuns la aceste concluzii?, a adăugat Patrick Charles .

Declaraţiile profesorului de la acea vreme au fost publicate în ziarul ?Le matin?. El a precizat că magnitudinea cutremurului va fi de 7,2 grade.

În prezent, haosul a pus stăpânire pe Haiti. Pe lângă sutele de mii de oameni rămaşi fără adăpost, autorităţile de confruntă cu o nouă problemă: jafurile. Potrivit poliţiei, hoţii răspândesc zvonuri în legătură cu producerea de tsunami pentru a determina oamenii să-şi părăsească locuinţele.

Numeroase efective militare au fost trimise în Haiti în cadrul mobilizării internaţionale de sprijinire a ţării. Oamenii continuă să îşi caute rudele şi prietenii dispăruţi, în timp ce tot mai multe cadavre sunt scoase de sub dărîmături.

Autorităţile locale, depăşite de situaţie, cer ajutorul comunităţii internaţionale. Liderii lumii au promis că vor ajuta ţara grav afectată de unul dintre cele mai violente cutremure din ultimii 20 de ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cutremur haiti profesor
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close