Antena 3 CNN Externe Apocalipsa nucleară, avertisment de la Washington | "Surse din Rusia spun că Putin, în nebunia lui, n-ar mai avea nimic de pierdut", dezvăluie Radu Tudor

Apocalipsa nucleară, avertisment de la Washington | "Surse din Rusia spun că Putin, în nebunia lui, n-ar mai avea nimic de pierdut", dezvăluie Radu Tudor

Avertismentul lui Joe Biden cu privire la riscul unei Apocalipse nucleare este întemeiat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Oct 2022   •   13:12

Potrivit jurnalistului și analistului militar Radu Tudor, avertismentul liderului de la Casa Albă se bazează pe informațiile colectate de Pentagon, iar situația actuală este mai complicată chiar decât criza rachetelor din 1962.

Atunci, după ce URSS a mutat rachete nucleare în Cuba, amenințând în mod direct Statele Unite, Washingtonul a impus o blocadă navală în jurul teritoriului cubanez.

Experții estimează că șansele de autodistrugere a lumii într-un război nuclear au ajuns la momentul respectiv la 50%.

În prezent, există riscul ca, pe fondul eșecurilor militare din Ucraina, Putin să considere că nu mai are nimic de pierdut, spune Radu Tudor.

 "Să nu uităm că avertismentul lui Joe Biden vine la doar două zile după avertismentul șefului CIA, Willam Burns, un foarte bun cunoscător al spațiului ex-sovietic şi al Federației Ruse.

Radu Tudor:  "O lovitură nucleară în Marea Neagră ar afecta în primul rând România"

Burns a spus că atunci când Putin va fi cuprins de frustrare din cauza eșecurilor din Ucraina, va deveni imprevizibil și periculos.

Acum, Biden spune că s-ar putea repeta scenariul din anii '60, când Uniunea Sovietică amenința în mod direct, din Cuba, teritoriul SUA cu rachete nucleare.  Aș spune că situația este ceva mai complicată în prezent decât a fost atunci, pentru că este vizată Europa.

Dacă Vladimir Putin, care împlinește astăzi 70 de ani, îşi duce mai departe planurile de a teroriza lumea, folosirea unei arme nucleare în bazinul Mării Negre ar afecta în primul rând România, dar şi alte state de pe flancul estic NATO. În momentul în care suntem afectați, nu avem cum să nu reacționăm.

NATO n-are cum să stea cu mâinile încrucișate şi să se uite cum Vladimir Putin lansează rachete nucleare în bazinul Mării Negre.

Radu Tudor: "Sunt surse din Rusia care spun că Putin, în nebunia lui, n-ar mai avea nimic de pierdut"

Practic, va începe al Treilea Război Mondial (...) Prin intermediul Pentagonului, Joe Biden ştie foarte clar ce mișcări face Rusia, ce decizii se iau, care sunt discuțiile din interiorul Kremlinului.

Şi sunt semnale că Rusia ar putea să ia în calcul o lovitură cu arme nucleare. De aici, îngrijorarea președintelui Joe Biden.

De aceea, sursele de informații de pe teritoriul Federației Ruse spun că această țară ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial şi că Putin, în nebunia lui, n-ar mai avea absolut nimic de pierdut - doar să-și vadă visul: un război cu Occidentul și îngenuncherea definitivă a Ucrainei", a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

Joe Biden: "Putin nu a glumit"

Omenirea se află cel mai aproape de un Armageddon nuclear, de la criza rachetelor cubaneze din 1962, a declarat președintele american Joe Biden.

Avertismentul vine chiar în ziua în care liderul de la Kremlin împlinește 70 de ani.

Potrivit lui Joe Biden, Vladimir Putin nu a glumit atunci când a amenințat cu folosirea armelor nucleare tactice.

Utilizarea armelor nucleare de către Rusia ar duce la declanșarea unui război nuclear și, inevitabil, la o distrugere globală, a mai avertizat Joe Biden.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close