Antena 3 CNN Externe Apocalipsa, o MINCIUNĂ! Ce spun URMAŞII MAYAŞILOR despre ziua de 21 decembrie 2012

Apocalipsa, o MINCIUNĂ! Ce spun URMAŞII MAYAŞILOR despre ziua de 21 decembrie 2012

Apocalipsa, o MINCIUNĂ! Ce spun URMAŞII MAYAŞILOR despre ziua de 21 decembrie 2012
Sursa foto: Foto: swittersb.wordpress.com
30 Oct 2012   •   10:28

Ani la rând, o alianţă care susţine că este formată din descendenţi ai civilizaţiei mayaşe a condamnat propagarea aşa numitei „date a sfârşitului” prezisă de calendarul Mayaş, despre care ei susţin că a fost interpretat în mod greşit.

"Ne revoltăm în faţa înşelăciunilor, minciunilor şi manipulărilor şi împotriva transformării noastre în folclor de dragul profitului. Ei (oficialii din Guatemala - n.r.) nu spun adevărul despre calendarul mayaş" a declarat liderul alianţei mayaşe Oxlaljuj Ajpop, Felipe Gomez, pentru AFP.

Nemulţumirea alianţei vine după ce  Ministerul Culturii din Guatemala a anunţat că, în 21 decembrie, va organiza un eveniment la care sunt aşteptate 90.000 persoane.

Ministerul a promovat aceste eveniment făcând referire la teoriile apocaliptice, potrivit cărora sfârşitul lumii va veni în acea zi.

În plus, şi agenţia de turism de stat din Mexic intenţionează să atragă 52 de milioane de turişti în cele cinci state din Mexic bogate în cultură mayaşă. În comparaţie, anul acesta au fost doar 22 de milioane de turişti în statul american, potrivit bussinessweek.com.

Alianţa Oxlaljuj Ajpop cataloghează demersul oficialilor ca fiind o dovadă de lipsă de respect faţă de cultura mayaşă.

"Data de 21 decembrie va marca începutul unui nou ciclu calendaristic, în care se vor petrece schimbări importante în plan personal, familial şi în societate, astfel încât să existe un echilibru între omenire şi natură", a subliniat Felipe Gomez pentru AFP.



×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close