Marile companii - măsuri drastice împotriva dezinformării legate de coronavirus

de L.D.    |    06 Mar 2020   •   07:44
Marile companii - măsuri drastice împotriva dezinformării legate de coronavirus pixabay.com

Marile companii din tehnologie luptă împotriva dezinformării legate de coronavirus. Acestea au eliminat de pe platformele lor toate aplicațiile despre COVID 19 care nu provin de la instituții oficiale.

Zilele acestea, Apple a eliminat din App Store toate aplicațiile legate de coronavirus care nu provin de la instituții oficiale precum guverne sau spitale, scrie Mediafax.

Patru dezvoltatori independenți au reclamat că Apple le-a respins aplicațiile. Aceștia susțin că unele dintre aceste aplicații au folosit date din surse de încrredere, cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății (OMS). 

Pe de altă parte, Apple susține că analizează de unde provin datele de sănătate și dacă dezvoltatorii reprezintă organizații în care utilizatorii pot avea încredere pentru a publica date exacte, cum ar fi guvernele sau organizațiile de sănătate.

Decizia vine pe fondul restricțiilor impuse de companiile mari de tehnologie, pentru a evita dezinformările legate de epidemia de coronavirus pe platformele lor.

În același context, Amazon i-a avertizat luna trecută pe vânzători că va elimina toate produsele care pretind că ucid coronavirusul.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook,  a scris în această săptămână că vrea să se asigure că toată lumea poate avea acces la informații credibile și exacte despre epidemie și că elimină teoriile conspirației.

Google prezintă informații de la Organizația Mondială a Sănătății în partea de sus a căutărilor despre coronavirus, într-un modul special, și a interzis reclamele pentru produse anti-coronavirus.

Parteneri
x close