Antena 3 CNN Externe Apple va scana pozele personale ale americanilor, pentru a depista eventuale acte de pedofilie

Apple va scana pozele personale ale americanilor, pentru a depista eventuale acte de pedofilie

Apple perfecționează de ceva timp o tehnologie pentru a identifica abuzurile împotriva minorilor, bazată pe scanarea pozelor stocate pe telefoane iPhone.

Apple va scana pozele personale ale americanilor, pentru a depista eventuale acte de pedofilie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Aug 2021   •   09:31

Algoritmul neuralMatch al Apple va scana permanent fotografiile încărcate în iCloud de pe iPhone-ul unui utilizator din SUA.

Fotografiile utilizatorilor, convertite într-un șir de numere printr-un proces cunoscut sub numele de “hashing”, vor fi comparate cu cele dintr-o bază de date ce conține 200 de mii de imagini de abuz sexual asupra copiilor.

În cazul în care softul determină un posibil abuz el va emite o alertă care va fi verificată de un recenzor uman.

Abia în cazul în care cenzorul uman consideră că pozele unui utilizator de iPhone indică acte de pedofilie Apple va sesiza autoritățile. 

Cercetătorii în materie de securitate avertizează că softul și procedura respectivă ar putea deschide calea spre supravegherea a milioane de dispozitive private, chiar dacă în acest fel Apple caută un compromis între promisiunea de a proteja confidențialitatea utilizatorilor și presiunile venite din partea autorităților de a acorda acces la probe în investigațiile penale, inclusiv în cauze de terorism sau pornografia infantilă.

Potrivit lor, deși sistemul este în prezent instruit pentru a identifica abuzul sexual asupra copiilor, acesta ar putea fi adaptat pentru a căuta orice alte imagini și texte vizate, de exemplu, semne antiguvernamentale la proteste.

 

×
Subiecte în articol: Apple iphone pedofilie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close