Antena 3 CNN Externe Aproape 1 miliard de oameni fumează la nivel global. Numărul acestora este în creştere

Aproape 1 miliard de oameni fumează la nivel global. Numărul acestora este în creştere

Aproape 1 miliard de oameni fumează la nivel global. Numărul acestora este în creştere
de S.T.    |    08 Ian 2014   •   21:36

Numărul total al persoanelor fumătoare la nivel global este într-o continuă creştere, în prezent aproape 1 miliard de oameni având acest obicei, se arată într-un studiu realizat de Institute for Health Metrics and Evaluation de la Universitatea din Washington.

În anul 2012, 967 de milioane de oameni fumau în fiecare zi, în comparaţie cu 721 de milioane în 1980, arată datele colectate din 187 de ţări.

Numărul mare de fumători are legătură cu creşterea demografică, au declarat cercetătorii pentru publicaţia JAMA.

Astfel, numărul crescut al persoanelor care fumează este explicabil, întrucât populaţia planetei s-a dublat în ultimii 50 de ani, ajungând la şapte miliarde.

Unele dintre cele mai mari procente ale persoanelor care fumează se înregistrează în ţările dezvoltate, potrivit studiului IHME.

În prezent, aproximativ 3 din 10 bărbaţi (31%) şi 1 din 20 de femei (6%) fumează zilnic, în comparaţie cu 4 din 10 bărbaţi (41%) şi 1 din 10 femei (10%) în 1980.

Oamenii de ştiinţă spun că, întrucât numărul fumătorilor din întreaga lume este în creştere, acest studiu arată cât de important este ca toate ţările să implementeze o serie de măsuri de control, astfel încât să scadă numărul persoanelor care se îmbolnăvesc sau mor din cauza acestui obicei.

×
Subiecte în articol: fumatori
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close