Antena 3 CNN Externe Aproape 200 de morţi după un atac aerian israelian asupra Fâşiei Gaza

Aproape 200 de morţi după un atac aerian israelian asupra Fâşiei Gaza

Aproape 200 de morţi după un atac aerian israelian asupra Fâşiei Gaza
27 Dec 2008   •   18:12

Aviaţia israeliană a lansat sâmbătă un atac asupra mai multor ţinte aparţinând mişcării Hamas. Conform declaraţiei unui oficial al serviciilor de securitate palestiniene, au fost atacate simultan mai mult de 30 de obiective ale Hamas, printre care tabere de antrenament militar, birouri guvernamentale, arsenale şi centre de comandă.
Atacurile s-au soldat cu 195 de morţi şi peste 200 de răniţi în tabăra palestiniană, a declarat ministrul Sănătăţii din cadrul Hamas, bassem Naim.
Unii oficiali Hamas susţin că toate instalaţiile mişcării au fost distruse. Ei susţin că vor lansa noi atacuri, ca răspuns la acţiunile militare israeliene de sâmbătă. Ei ameninţă că vor lansa rachete asupra unor ţinte israeliene şi vor iniţia atacuri sinucigaşe. "Hamas îşi va continua acţiunile de rezistenţă până la ultima picătură de sânge" a declarat Fawazi Barhoum, purtător de cuvânt al Hamas, la un post de radio din Gaza.
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene susţine că atacul de sâmbătă este "doar începutul". "Acesta nu este decât începutul unei operaţiuni lansate după o decizie a Cabinetului. Aceasta ar putea dura. Nu am fixat un termen limită şi acţionăm în funcţie de situaţia de pe teren", declarat acesta postului de radio militar din Israel.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close