Antena 3 CNN Externe Aproape 300 de imigranţi ilegali au fost salvaţi de marina militară italiană în Marea Mediterană

Aproape 300 de imigranţi ilegali au fost salvaţi de marina militară italiană în Marea Mediterană

Aproape 300 de imigranţi ilegali au fost salvaţi de marina militară italiană în Marea Mediterană
de M.T.    |    10 Dec 2013   •   22:35

Marina militară italiană a anunţat că 265 de imigranţi aflaţi în trei ambarcaţiuni au fost salvaţi, marţi, în Marea Mediterană, informează AFP, citată de Agerpres.

Oamenii erau „într-o situaţie critică din cauza numărului mare de persoane aflate la bordul fiecărei ambarcaţiuni” în momentul în care au fost salvaţi la circa 180 de kilometri sud de insula siciliană Lampedusa.

Potrivit primelor verificări, „imigranţii provin din diverse ţări africane, printre care Gambia, Mali, Senegal şi Coasta de Fildeş”.

Salvarea imigranţilor a avut loc în cadrul operaţiunii Mare Nostrum, lansată de Italia pentru a consolida dispozitivul militar şi umanitar din regiune după două naufragii soldate cu circa 400 de morţi în decurs de o săptămână în luna octombrie, în apropierea insulei Lampedusa.

Zeci de mii de persoane încearcă în fiecare an să ajungă în Italia, plecând cu ambarcaţiuni din ţări din nordul Africii, în special Libia şi Tunisia.

Majoritatea acestor imigranţi provin din Africa subsahariană, însă unii dintre ei vin din Siria, Irak şi chiar Afganistan sau Asia de Sud.

×
Subiecte în articol: imigranti africa marea mediterana
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close