x close

Catastrofă în Marea Mediterană. Peste 7.000 de migranţi şi refugiaţi au murit sau au dispărut de la începutul anului

de S.T.    |    16 Dec 2016   •   21:14
Catastrofă în Marea Mediterană. Peste 7.000 de migranţi şi refugiaţi au murit sau au dispărut de la începutul anului

Aproape 7.200 de migranţi şi refugiaţi au murit sau au dispărut de la începutul anului, majoritatea în Marea Mediterană, o cifră care a crescut cu peste 20% faţă de 2015, a anunţat vineri Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), informează AFP.

Dintr-un total de 7.189 de morţi sau dispăruţi înregistraţi până joi seară, 4.812 au murit încercând să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Italia, Grecia, Cipru şi Spania, a precizat OIM.

Aceasta reprezintă în medie 20 de decese pe zi şi bilanţul total ar putea încă să crească până la sfârşitul anului cu 200-300 de morţi, a avertizat organizaţia într-un comunicat.

Aproape 360.000 de oameni au încercat să traverseze Mediterana de la începutul anului, iar acesta rămâne de departe cel mai periculos traseu, unde s-au înregistrat 60% din dispariţiile la nivel global.

Potrivit informaţiilor primite vineri de OIM, 88 de persoane erau date dispărute după scufundarea unei ambarcaţiuni ce transporta 114 pasageri în largul portului libian Zawiya. Aceste informaţii nu au fost confirmate de surse libiene.

OIM a indicat printre altele că numărul de migranţi care şi-au pierdut viaţa în călătorii riscante a crescut şi în Africa de Nord şi Africa australă, America Centrală şi de Sud şi la graniţa dintre Mexic şi SUA.

Sursă: Agerpres
Parteneri
Parteneri
sati