Antena 3 CNN Externe Aproape trei sferturi din greci spun că supravieţuiesc cu "mari dificultăţi"

Aproape trei sferturi din greci spun că supravieţuiesc cu "mari dificultăţi"

Aproape trei sferturi din greci spun că supravieţuiesc cu "mari dificultăţi"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    13 Oct 2012   •   22:32

Aproape trei sferturi dintre grecii participanţi la un sondaj susţin că supravieţuiesc greu sau foarte greu, în contextul crizei economice actuale, în timp ce numai un sfert spun că nu au niciun fel de probleme de natură financiară, scrie presa locală, informează Agerpres.

Sondajul arată că 42% dintre greci au precizat că întâmpină "mari dificultăţi" în a supravieţui, în timp ce 30% spun că supravieţuiesc "cu dificultate". Doar 25% dintre eleni sunt mulţumiţi de nivelul lor de trai, iar 3% afirmă că "duc o viaţă comodă".

Pe de altă parte, o majoritate covârşitoare de 72% se declară împotriva planului de salvare impus Greciei din exterior odată cu măsuri severe de austeritate, şi numai 19% îl susţin.

Sentimentele cele mai frecvent exprimate de greci faţă de situaţia economică a ţării lor sunt de furie, dezamăgire, durere, ruşine şi tristeţe.

Cu toate acestea, 43% dintre persoanele intervievate consideră că actualul premier, Antonis Samaras, este persoana cea mai potrivită pentru a conduce guvernul de la Atena, el fiind urmat la mare distanţă, cu 28% dintre opţiuni, de liderul opoziţiei de stânga, Alexis Tsipras.

Dar 70% dintre ei sunt sceptici că acest executiv îşi va duce mandatul până la capăt şi cred că vor fi noi alegeri anticipate.



×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close