Antena 3 CNN Externe Aproape un milion de oameni din Pakistan au fost afectaţi de inundaţii

Aproape un milion de oameni din Pakistan au fost afectaţi de inundaţii

Aproape un milion de oameni din Pakistan au fost afectaţi de inundaţii
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Aug 2013   •   15:55

Inundaţiile cauzate de muson au făcut cel puţin 139 de morţi şi au afectat aproape un milion de persoane în ultimele săptămâni în Pakistan, a indicat, miercuri, un responsabil al serviciilor de gestionare a catastrofelor naturale, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Ploile au afectat 931.074 de persoane şi au făcut cel puţin 139 de morţi şi 804 răniţi”, a afirmat pentru agenţia de presă franceză un responsabil din partea autorităţii pakistaneze de gestionare a catastrofelor naturale.

Aversele torenţiale au făcut deja numeroase victime la începutul lunii în nord-vestul ţării şi în metropola economică Karachi, însă de peste 10 zile, râurile din centrul provinciei Punjab, cea mai populată din ţară, au ieşit din mătci.

Inundaţiile au afectat locuitorii din peste 3.800 de localităţi şi au distrus peste 13.000 de case din întreaga ţară, a precizat responsabilul citat.

Autorităţile pakistaneze se aşteaptă la noi ploi torenţiale în următoarele săptămâni.

Peste 470 de persoane şi-au pierdut viaţa anul trecut în Pakistan din cauza inundaţiilor din timpul musonului.

Acestea au afectat aproape cinci milioane de persoane, un bilanţ redus faţă de „musonul secolului” din 2010, care a provocat aproape 1.800 de morţi şi a afectat 21 de milioane de persoane.

×
Subiecte în articol: pakistan inundatii
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close