Antena 3 CNN Externe Aproximativ 5.800 de imigranţi au fost salvaţi din Marea Mediterană, în mai puţin de 48 de ore

Aproximativ 5.800 de imigranţi au fost salvaţi din Marea Mediterană, în mai puţin de 48 de ore

Aproximativ 5.800 de imigranţi au fost salvaţi din Marea Mediterană, în mai puţin de 48 de ore
Sursa foto: Foto: timesofmalta.com
04 Mai 2015   •   13:19

Aproximativ 5.800 de imigranţi au fost salvaţi în largul coastelor Libiei, iar zece cadavre au fost recuperate în mai puţin de 48 de ore, a anunţat paza de coastă italiană, aceasta fiind una dintre cele mai mari operaţiuni de salvare din acest an, informează Reuters.
   
Şapte cadavre au fost găsite în două ambarcaţiuni pline cu imigtanţi, iar echipele de salvare au recuperat din mare cadavrele altor trei care au sărit în apă atunci când au văzut o navă comercială apropiindu-se, a anunţat paza de coastă.
   
Autorităţile din Egipt au declarat, separat, că trei persoane au murit în momentul în care o navă plină cu imigranţi ce încerca să ajungă în Grecia s-a scufundat în largul coastelor sale. Un număr de 31 de persoane au fost salvate.
   
Paza de coastă italiană a coordonat eforturile de salvare depuse de marina sa şi paza de coastă, o navă franţuzească acţionând în numele agenţiei europene pentru controlul graniţelor, nave comerciale şi o navă deţinută de Migrant Offshore Aid Station.
   
Duminică, agenţia publică libiană a anunţat că autorităţile libiene au deţinut 500 de imigranţi aflaţi în cinci bărci în largul Tripoli şi alţi 480 de imigranţi - din Sudan, Somalia, Eritrea şi Etiopia - au fost descoperiţi într-o fermă din apropiere de oraşul Jufra, în timp ce alţi 170 au fost reţinuţi în vecinătate.
   
Cei salvaţi în operaţiunea italiană au fost aduşi pe ţărmul italian, unii ajungând deja în Lampedusa, iar alţii la Trapani, în Sicilia. Mulţi alţii au fost aduşi la ţărm în cursul nopţii şi al dimineţii de luni.
  
Primăvara cu vreme plăcută şi vara calmă aşteptată ar urma să crească numărul celor care vin în Italia în 2015 la 200.000, cu 30.000 mai mult faţă de anul trecut, potrivit unei estimări a Ministerului de Interne.
   
Numărul persoanelor care ar putea muri în timp ce au traversat Mediterana în acest an este estimat la aproximativ 1.800 de agenţia ONU pentru refugiaţi, iar circa 51.000 de persoane au intrat în Europa pe mare, dintre care 30.500 prin Italia.
 

×
Subiecte în articol: imigranti marea mediterana
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close