Antena 3 CNN Externe Aproximativ 60.000 de gospodării din Ungaria au rămas fără curent, în urma ninsorilor

Aproximativ 60.000 de gospodării din Ungaria au rămas fără curent, în urma ninsorilor

Aproximativ 60.000 de gospodării din Ungaria au rămas fără curent, în urma ninsorilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
16 Mar 2013   •   09:34

Aproximativ 60.000 de gospodării din regiunea Szabolcs, în nord-estul Ungariei, erau încă lipsite de electricitate vineri seară, după ce condiţiile meteorologice au provocat defecţiuni cu o zi înainte, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţii pentru situaţii de urgenţă, relatează MTI.
   
Serviciile de electricitate au raportat defecţiuni în patru locaţii din Hajdu-Bihar, iar problemele cu alimentarea cu apă au fost rezolvate, a declarat şeful comitetului local de apărare Robert Racz. Acesta a adăugat că în cursul dimineţii 39 de oraşe şi sate din district nu aveau electricitare şi 10 nu aveau apă potabilă, în cursul după amiezii.
   
În total, în 129 de localităţi alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.
   
Aproximativ 170 de drumuri erau încă impracticabile în întreaga ţară în timpul serii. Unele autostrăzi sunt încă închise, iar pe M1 între Tata şi Gyor situaţia este critică, a declarat Attila Samu, un oficial al Ministerului de Interne.
   
Sunt 79 de localităţi izolate din cauza drumurilor blocate în ţară iar aproximativ 500 de vehicule sunt blocate şi aşteaptă să fie deszăpezite.
   
Ministrul de Interne Sandor Pinter a plasat poliţia şi serviciile de urgenţă în alertă cu efective sporite, însă încă nu a declarat stare de urgenţă în întreaga ţară, a declarat Samu.
   
Preşedintele Janos Ader a vizitat sediul poliţiei din Budapesta pentru a afla detalii despre situaţie şi a mulţumi poliţiei, pompierilor, armatei şi serviciilor pentru situaţii de urgenţă pentru eforturile depuse.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close