Antena 3 CNN Externe "Ar fi o pierdere de timp să ne gândim la o a treia rundă". Opoziţia siriană avertizează că va abandona negocierile, dacă nu vor fi înregistrate progrese

"Ar fi o pierdere de timp să ne gândim la o a treia rundă". Opoziţia siriană avertizează că va abandona negocierile, dacă nu vor fi înregistrate progrese

"Ar fi o pierdere de timp să ne gândim la o a treia rundă". Opoziţia siriană avertizează că va abandona negocierile, dacă nu vor fi înregistrate progrese
Sursa foto: Foto: bostonglobe.com
de S.T.    |    11 Feb 2014   •   08:59

Delegaţia opoziţiei siriene a anunţat luni, la cea de-a doua rundă a negocierilor de la Geneva, că nu va participa la o a treia întâlnire, dacă nu se vor înregistra progrese, scrie AFP.

"Dacă nu vor fi înregistrate progrese, cred ar fi o pierdere de timp să ne gândim la o a treia rundă", a declarat purtătorul de cuvânt al opoziţiei, Louay Safi.

El a precizat că delegaţia opoziţiei a discutat despre acest subiect cu mediatorul internaţional Lahkdar Brahimi, luni, la începutul celei de-a doua runde.

Atât timp cât va exista speranţa că discuţiile pot continua, "nu vom fugi. Nu vom renunţa", a declarat acest purtător de cuvânt, adăugând totuşi că, dacă nu va fi înregistrat niciun progres, "nu trebuie să pretindem că facem ceva".

Delegaţia siriană şi reprezentanţii opoziţiei au reluat, luni, negocierile în cadrul conferinţei de pace Geneva II, sub egida ONU, după o pauză de zece zile.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi confruntări între grupuri insurgente afiliate opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad.

×
Subiecte în articol: opoziţia siriană negocieri geneva
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close