Antena 3 CNN Externe Arabia Saudită anunţă anihilarea a două celule Al-Qaida şi dejucarea unor atentate teroriste

Arabia Saudită anunţă anihilarea a două celule Al-Qaida şi dejucarea unor atentate teroriste

Arabia Saudită anunţă anihilarea a două celule Al-Qaida şi dejucarea unor atentate teroriste
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
26 Aug 2012   •   17:23

Arabia Saudită a anunţat duminică anihilarea a două celule Al-Qaida şi dejucarea unor "atentate teroriste" pe care acestea le pregăteau la Riyadh şi Jeddah (vest), relatează AFP.
   
Într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a precizat că opt persoane, doi saudiţi şi şase yemeniţi, au fost arestaţi.
   
Suspecţii pregăteau "atentate teroriste" vizând forţele de securitate, anumiţi cetăţeni saudiţi, dar şi străini şi clădiri publice de pe teritoriul acestui regat, se arată în acest comunicat, difuzat de agenţia oficială SPA.
   
Ministerul a anunţat că autorităţile supravegheau de mai multe luni aceste "elemente suspecte aflate în legătură cu organizaţia deviantă din străinătate", expresie care desemnează, în terminologia oficială saudită, reţeaua teroristă Al-Qaida.
   
Acest lucru a permis autorităţilor să anihileze o primă celulă în capitală, Riyadh, "care a pregătit explozivi şi îi experimenta", se arată în comunicat, care adaugă că unul dintre membrii celulei prezenta "arsuri şi avea degetele amputate" în urma manipulării unor substanţe explozive.
   
Mărturisirile unor membri din cadrul celulei au permis anihilarea celei de a doua celule, la Jeddah, al doilea cel mai important oraş din ţară.
   
Autorităţile saudite au purtat în perioada 2003-2006 o luptă fără milă împotriva unor elemente din cadrul Al-Qaida în interiorul ţării, care s-a confruntat în perioada respectivă un val de atentate împotriva unor instalaţii petroliere şi ţinte străine.
   
Ele au arestat sute de militanţi, eradicând filiala locală din cadrul reţelei.teroriste.
   
Cu toate acestea, Al-Qaida este activă în continuare în Yemenul vecin, unde filialele saudite şi yemenite au fuzionat în 2009 sub numele de Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA), o organizaţie considerată de către Statele Unite drept cea mai activă dintre filialele reţelei teroriste internaţionale.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close