Antena 3 CNN Externe Arabia Saudită cumpără de la SUA arme în valoare de 60 miliarde de dolari (VIDEO)

Arabia Saudită cumpără de la SUA arme în valoare de 60 miliarde de dolari (VIDEO)

Arabia Saudită cumpără de la SUA arme în valoare de 60 miliarde de dolari (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
14 Sep 2010   •   20:21

Statele Unite vor vinde Arabiei Saudite arme de 60 de miliarde de dolari. Este contractul de armanent cu cea mai mare valoare făcut de Statele Unite. Aparatele de zbor cumpărate de saudiţi reprezintă un sfert din forţa armată aeriană a armatei americane.

Jurnaliştii americani spun că Pentagonul va vinde saudiţilor, printre altele, 84 de avioane F-15 noi, 70 de elicoptere Apache, 72 de elicoptere Black awk şi 36 de elicoptere Little Bird. Înţelegerea a fost semnată de preşedintele Barack Obama şi va ajunge pe masa congresmanilor americani.

Statele Unite ale Americii vor primi 60 de miliarde de dolari de la Arabia Saudită, iar statul din Orientul Mijlociu a acceptat să plătească jumătate din uriaşa sumă în avans.

Experţii estimează că banii obţinuţi de pe vânzarea avioanelor de vânătoare vor asigurara locuri de muncă din fabricile de armament din 44 de state americane şi vor proteja slujbele a 77.000 de persoane.

Pe de altă parte, tranzacţia ar putea stârni reacţii la nivel mondial din cauza militarizării excesive a Orientului Mijlociu.

Pentru a evita criticile, Washingtonul a decis să nu ofere Arabiei Saudite sisteme de atac pentru distanţă mare.



Antena 3


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close