Arabia Saudită îşi închide ambasada de la Damasc din cauza evenimentelor din Siria

de Antena3.ro    |    14 Mar 2012   •   22:56
Arabia Saudită îşi închide ambasada de la Damasc din cauza evenimentelor din Siria Foto: globalpost.com

Arabia Saudită a anunţat oficial, miercuri, închiderea ambasadei sale la Damasc şi retragerea diplomaţilor aflaţi în post în Siria, din cauza continuării reprimării sângeroase de către regimul lui Bashar al-Assad a revoltei populare din ţară, informează AFP.
   
Această decizie a fost anunţată de un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe într-o declaraţie publicată de agenţia oficială SPA.
   
"Din cauza evenimentelor din Siria, regatul saudit şi-a închis ambasada la Damasc şi şi-a retras toţi diplomaţii şi angajaţii cancelariei", a declarat purtătorul de cuvânt, fără alte detalii.
   
Arabia Saudită este foarte critică la adresa regimului sirian. În august, ea şi-a retras ambasadorul de la Damasc şi l-a expulzat pe ambasadorul Siriei, iar cei cinci parteneri ai săi din cadrul Consiliului pentru Cooperare în Golf (CCG) au făcut acelaşi lucru pentru a denunţa "masacrul colectiv" comis de regim.
   
Închiderea ambasadei are loc la două zile după declaraţia ministrului sirian al Informaţiilor, Adnane Mahmoud, care a acuzat Arabia Saudită şi Qatarul că sunt "complicii" "bandelor teroriste" din Siria şi că îşi asumă astfel responsabilitatea pentru vărsarea de sânge din ţară.


x close