Antena 3 CNN Externe Arabia Saudită îşi închide ambasada de la Damasc din cauza evenimentelor din Siria

Arabia Saudită îşi închide ambasada de la Damasc din cauza evenimentelor din Siria

Arabia Saudită îşi închide ambasada de la Damasc din cauza evenimentelor din Siria
Sursa foto: Foto: globalpost.com
14 Mar 2012   •   22:56

Arabia Saudită a anunţat oficial, miercuri, închiderea ambasadei sale la Damasc şi retragerea diplomaţilor aflaţi în post în Siria, din cauza continuării reprimării sângeroase de către regimul lui Bashar al-Assad a revoltei populare din ţară, informează AFP.
   
Această decizie a fost anunţată de un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe într-o declaraţie publicată de agenţia oficială SPA.
   
"Din cauza evenimentelor din Siria, regatul saudit şi-a închis ambasada la Damasc şi şi-a retras toţi diplomaţii şi angajaţii cancelariei", a declarat purtătorul de cuvânt, fără alte detalii.
   
Arabia Saudită este foarte critică la adresa regimului sirian. În august, ea şi-a retras ambasadorul de la Damasc şi l-a expulzat pe ambasadorul Siriei, iar cei cinci parteneri ai săi din cadrul Consiliului pentru Cooperare în Golf (CCG) au făcut acelaşi lucru pentru a denunţa "masacrul colectiv" comis de regim.
   
Închiderea ambasadei are loc la două zile după declaraţia ministrului sirian al Informaţiilor, Adnane Mahmoud, care a acuzat Arabia Saudită şi Qatarul că sunt "complicii" "bandelor teroriste" din Siria şi că îşi asumă astfel responsabilitatea pentru vărsarea de sânge din ţară.


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close