Antena 3 CNN Externe Arabia Saudită. Un bărbat a fost arestat pentru că a filmat EXECUŢIA prin DECAPITARE a unei femei

Arabia Saudită. Un bărbat a fost arestat pentru că a filmat EXECUŢIA prin DECAPITARE a unei femei

Arabia Saudită. Un bărbat a fost arestat pentru că a filmat EXECUŢIA prin DECAPITARE a unei femei
19 Ian 2015   •   14:34

Autorităţile saudite au arestat un bărbat pentru că acesta a filmat execuţia prin decapitare a unei femei, condamnată pentru uciderea fiicei sale vitrege.
Din puţinele informaţii furnizate de către presa locală, reiese că bărbatul ar fi un poliţist, care făcea parte din grupul de pază.

Potrivit surselor locale, un ofiţer de securitate a fost reţinut în oraşul Mecca pentru că a filmat cu telefonul mobil decapitarea femeii în public, informează Okaz, un cotidian saudit.

Poliţia nu a furnizat încă identitatea celui reţinut, dar a anunţat că el va fi judecat de instanţele militare şi Sharia (legea islamică).

Femeia decapitată, Laila Bint Abdul Muttalib Basim, originară din Myanmar, a fost executată săptămâna trecută, după ce autorităţile au găsit-o viniovată de torturarea şi uciderea fiicei sale vitrege, în vârstă de 7 ani.
Sentinţa dată în cazul ei a fost aprobată în prealabil de un ordin al familiei regale.

Decapitarea, care a avut loc pe o stradă centrală din Mecca săptămâna trecută, a fost înregistrată cu un telefon mobil şi urcată la scurt timp pe reţelele sociale.
Filmul a creat un val de rumoare în rândul activiştilor de protejare a drepturilor omului, care au cerut autorităţilor măsuri urgente.

Societatea Naţională pentru Drepturile Omului, o organizaţie saudită, care beneficiază de fonduri guvernamentale, a cerut ca bărbatul vinovat să fie "pedespsit exemplar".

Anul trecut, Arabia Saudită a executat 80 de persoane. Violul, crima, jaful armat, traficul de droguri, sodomia, vrăjitoria şi renunţarea la credinţa religioasă sunt fapte care aduc pedeapsa capitală în monarhia ultra-conservatoare a ţării.

Potrivit datelor Amnesty International, autorităţile de la Riad au una dintre cele mai mari rate a execuţiilor din lume: 79 de persoane au fost decapitate în 2013 şi 2012, iar alte 82 de persoane au primit aceeaşi pedeapsă în perioada 2010-2011.

×
Subiecte în articol: arabia saudita, riad executii
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close