Antena 3 Externe Arabia Saudită va construi un megaoraş, în valoare de 500 de miliarde de dolari, la Marea Roşie - VIDEO

Arabia Saudită va construi un megaoraş, în valoare de 500 de miliarde de dolari, la Marea Roşie - VIDEO

24 Oct 2017   •   15:06
Arabia Saudită va construi un megaoraş, în valoare de 500 de miliarde de dolari, la Marea Roşie - VIDEO
Sursa foto: Foto: YouTube

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dezvăluit marţi planurile vizând construcţia unui oraş complet nou, denumit 'NEOM', pe coasta Mării Roşii, ultimul său proiect destinat diversificării  economiei saudite dincolo de veniturile din petrol, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres. 

Anunţat cu prilejul unei conferinţe organizată la Riad, noul oraş ar urma să opereze independent de actuala structură guvernamentală, iar investitorii şi companiile vor fi consultanţi pe toată durata dezvoltării sale. 

„NEOM va fi construit pe baza unui sistem ground-up, pe zone libere, ceea ce îi va oferi oportunitatea de a fi diferit de alte locuri care au fost dezvoltate şi construite pe parcursul mai multor sute de ani”, a declarat prinţul moştenitor al Arabiei Saudite.

Noul oraş, care ar urma să se extindă în Egipt şi Iordania, va acoperi o suprafaţă de 26.500 de kilometri pătraţi. De asemenea, planurile vizează construcţia unui pod peste Marea Roşie care să facă legătura între noul oraş şi Egiptul şi restul Africii, pentru a permite formarea primei zone speciale independente care se va întinde în trei ţări.

Proiectul va fi concentrat pe nouă sectoare incluzând energia, biotehnica, producţia media, divertismentul şi turismul, urmând a fi susţinut cu peste 500 de miliarde de dolari de Guvernul saudit, fondul suveran de investiţii al Arabiei Saudite şi investitorii locali şi internaţionali. 

Anterior, în luna aprilie a acestui an, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman a dezvăluit un vast plan de reforme, denumit 'Vision 2030', care are drept obiectiv diversificarea economiei saudite, care depinde în mare parte de exporturile de petrol, un produs al cărui preţ este în cădere liberă de aproximativ doi ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close