Antena 3 CNN Externe Arabia Saudită va penaliza cuplurile care se uită în telefonul partenerului cu o amendă de 130.000 de dolari

Arabia Saudită va penaliza cuplurile care se uită în telefonul partenerului cu o amendă de 130.000 de dolari

Arabia Saudită va penaliza cuplurile care se uită în telefonul partenerului cu o amendă de 130.000 de dolari
04 Apr 2018   •   12:06

Arabia Saudită va pedepsi cuplurile care se uită în telefonul partenerului fară acordul acestuia. 

Regatul a anunțat luni că va da o nouă lege care prevede o amendă sau pedeapsa cu închisoarea, pentru cuplurile căsătorite care se uită în telefonul și computerul soțului sau al soției.  

Conform noii legi, „spionarea, interceptarea sau recepționarea datelor transmise printr-o rețea de informații sau un calculator fără autorizație legitimă" este acum interzisă. Cei care încalcă această lege pot fi pedepsiți cu o amendă de până la 133.000$, un an în închisoare, sau ambele.  

Guvernul a declarat că nouă lege a fost dată pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor și drepturile utilizatorilor de Internet.  

Arabia Saudită a ridicat recent restricția împotrivă sălilor de cinema în țară, arătând că Regatul este deschis la modernizare. De asemenea, s-au luat anumiți pași pentru a promova un oarecare nivel de egalitate între femei și bărbați, acordând femeilor dreptul de a conduce vehicule din iulie 2017 și permițându-le acestora să meargă la stadioane sportive pentru a viziona pentru prima dată jocuri de fotbal. 

Sursă: Business Insider

×
Subiecte în articol: cupluri amenda Arabia Saudita
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close