Antena 3 Externe ArcelorMittal închide şase unităţi de producţie din Belgia. 1.300 de angajaţi vor fi concediaţi

ArcelorMittal închide şase unităţi de producţie din Belgia. 1.300 de angajaţi vor fi concediaţi

24 Ian 2013   •   16:53
ArcelorMittal închide şase unităţi de producţie din Belgia. 1.300 de angajaţi vor fi concediaţi
Sursa foto: Foto: liege.ptbplus.be

Grupul siderurgic ArcelorMittal va închide definitiv şase instalaţii de producţie şi finisare a oţelului din regiunea Liege din estul Belgiei, măsură care va afecta 1.300 de anagajaţi, din cauza înrăutăţirii condiţiilor de pe piaţa europeană, informează AFP.
   
ArcelorMittal "recunoaşte că acest proiect va fi foarte dificil pentru angajaţi şi pentru regiune, întrucât va afecta 1.300 de persoane, şi se angajează să găsească o soluţie acceptabilă din punct de vedere social", se arată într-un comunicat al grupului.
   
Grupul s-a obligat pe de altă parte să reorganizeze cinci linii principale de producţie şi alte şapte linii flexibile pentru producţia şi finisarea oţelului de la Liege. Liniile flexibile vor fi utilizate sau oprite în funcţie de cerere.
   
"Din păcate, perspectivele economice s-au înrăutăţit, începând din octombrie 2011", a explicat ArcelorMittal decizia de a închide cele şase unităţi de producţie, menţionând restructurările care au loc şi în sectorul automobilelor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close