Antena 3 CNN Externe Arestări în masă în Belarus pentru postări pe rețelele de socializare cu incidentul în care au murit un fost ofițer KGB și un manager IT

Arestări în masă în Belarus pentru postări pe rețelele de socializare cu incidentul în care au murit un fost ofițer KGB și un manager IT

Cel puţin 50 de persoane au fost arestate de forţele de securitate din Belarus (KGB), sub acuzaţii de insultare a unui reprezentant al puterii sau incitare la ură socială, după ce au postat opinii personale şi comentarii pe reţelele de socializare despre un schimb de focuri produs cu două zile în urmă şi în care şi-au pierdut viaţa un ofiţer KGB și un manager IT.

Arestări în masă în Belarus pentru postări pe rețelele de socializare cu incidentul în care au murit un fost ofițer KGB și un manager IT
Sursa foto: Twitter/UptoDateNewz
de Alexandra Ionescu    |    30 Sep 2021   •   19:06

„Aparent arestările sunt legate de comentarii postate pe reţele de socializare despre moartea lui Andrei Zelţer şi a unui ofiţer KGB”, a declarat grupul de apărare a drepturilor omului.

Comitetul Belarus al Securității Statului (KGB) susține că unul dintre ofițerii săi ar fi fost ucis pe 28 septembrie într-un schimb de focuri în timpul unei percheziții la locuința unui așa-zis terorist. KGB-ul a precizat că bărbatul se opusese arestării, dar nu a confirmat identitatea lui.

Doar că imaginile video date publicității de presa de stat, ridică multe semne de întrebare deoarece era filmat cu două camere, iar filmarea este sincronizată. De asemenea, cadavrul bărbatului împușcat nu este vizibil.

Opoziția pro-democrație din Belarus a identificat-o pe victimă ca fiind Andrei Zeltser, în vârstă de 31 de ani - un lucrător IT la EPAM Systems, o companie cu sediul în Pennsylvania. El era programator şi un simpatizant al mişcării de contestare a regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Astăzi, EPAM Systems a confirmat faptul că bărbatul ucis în Belarus era angajatul companiei, potrivit Radio Free Liberty.

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close