Antena 3 CNN Externe Arestări în masă la Moscova. Sute de oameni, reținuți după ce au protestat în semn de sprijin pentru un jurnalist

Arestări în masă la Moscova. Sute de oameni, reținuți după ce au protestat în semn de sprijin pentru un jurnalist

Arestări în masă la Moscova. Sute de oameni, reținuți după ce au protestat în semn de sprijin pentru un jurnalist
13 Iun 2019   •   12:30

Cel puţin 400 de manifestanţi au fost arestaţi miercuri la Moscova în timpul unui marş împotriva abuzurilor poliţiei şi în sprijinul jurnalistului Ivan Golunov, acuzat pe nedrept de trafic cu droguri, a anunţat ONG-ul OVD-Info, citat de AFP. Într-o relatare anterioară fusese vorba despre 57 de persoane arestate, între care şi opozantul Aleksei Navalnîi.

Peste o mie de persoane au luat parte la acest marş pentru a cere pedepsirea poliţiştilor implicaţi în cazul de înscenare contra jurnalistului Ivan Golunov. Acesta a fost acuzat de trafic de droguri, după care a fost disculpat şi pus în libertate. Jurnalist al website-ului de informaţii Meduza, cunoscut pentru anchetele sale asupra corupţiei la primăria Moscovei sau privind practici ilegale în sectoare opace precum microcreditul şi pompele funebre, Ivan Golunov era consemnat la domiciliu încă de sâmbătă. Susţinătorii lui Golunov au denunţat un dosar fabricat în întregime, ca represalii pentru anchetele sale. Jurnalistul afirmă că stupefiantele descoperite de poliţişti nu-i aparţin şi i-au fost plasate fără ştiinţa lui. Analizele realizate la cererea justiţiei nu au relevat nicio urmă de droguri în sângele său şi niciunul dintre pachetele cu droguri confiscate nu aveau amprentele sale, susțin avocaţii lui Golunov. Cazul său a provocat un val de solidaritate în societatea rusă, susţinerile fiind exprimate de la ziare independente până la mass-media de stat şi chiar de către înalţi responsabili politici.

Jurnalistul rus Ivan Golunov a fost acuzat de trafic de droguri, după care a fost disculpat şi pus în libertate.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close