Antena 3 CNN Externe Arheologii au descoperit un creier vechi de 2000 de ani în Anglia

Arheologii au descoperit un creier vechi de 2000 de ani în Anglia

Arheologii au descoperit un creier vechi de 2000 de ani în Anglia
12 Dec 2008   •   16:55

Ultimul lucru la care te-ai putea astepta, ca arheolog, când descoperi un craniu vechi de 2000 de ani, este că acesta ascunde încă un creier. Ei bine, conform Mediafax, un grup de paleontologi britanici a anunţat, vineri, că exact acest lucru s-a întâmplat într-un sit arheologic din oraşul York.
După locul în care a fost găsit, cercetătorii englezi au conchis că obiectul a trecut printr-o procesiune ritualică. Iar vechimea pe care i-au atribuit-o plasează persoana respectivă în jurul anului 300 î.Cr., adică în epoca fierului.
Cea care a descoperit craniul, Rachel Cubitt, a declarat că a simţit imediat ce l-a scos din pământ ceva neobişnuit, iar cunoştiinţele pe care le avea din facultate au ajutat-o să îşi dea seama că probabil craniul avea încă un creier înăuntru. Banuielile nu i-au putut fi dovedite decât atunci când craniul a fost scanat la spitalul din York.
Cercetătorii întrebaţi ulterior despre fapt au fost de acord că descoperierea unui asemenea obiect este o întâmplare cu adevărat ieşită din comun.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: arheologie craniu
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close