Antena 3 CNN Externe Ariel Sharon va fi înmormântat luni, lângă soţia sa româncă

Ariel Sharon va fi înmormântat luni, lângă soţia sa româncă

Ariel Sharon va fi înmormântat luni, lângă soţia sa româncă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
12 Ian 2014   •   12:32
Trupul lui Ariel a fost depus la Parlamentul Israelian, unde i se vor aduce omagii. Sicriul fostului premier israelian va rămâne la Ierusalim până luni, când au loc funeraliile de stat. 
 
Apoi va fi dus la ferma sa din Deşertul Negev. La ceremonia de luni vor participa şi viceprepşedintele Statelor Unite Joseph Biden, fostul premier britanic Tony Blair dar şi mai multe delegaţii diplomatice.
 
Sicriul lui Ariel Sharon a fost adus la Knesset, sediul parlamentului din Ierusalim, şi depus pe un catafalc pe care se află steagul Israelului. Tot aici, vor avea loc luni funeralii de stat în cinstea lui Sharon, considerat un erou naţional.
 
Israelienii îl plâng pe Ariel Sharon, cel care a fost în elita militară şi politică a Israelului timp de jumătate de secol. Mai mulţi lideri au transmis mesaje de condoleanţe familiei fostului premier.
 
La ferma din Deşertul Negev au început deja pregătirile pentru înmormântare. Localnicii au început să viziteze mormântul lui Lili, soţia lui Sharon, lângă care va fi înmormântat fostul premier.
 
Ariel Sharon a decedat ieri, la vârsta de 85 de ani. 
 

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close