Antena 3 CNN Externe Armă românească, folosită în atacul asupra Casei Albe de săptămâna trecută

Armă românească, folosită în atacul asupra Casei Albe de săptămâna trecută

Armă românească, folosită în atacul asupra Casei Albe de săptămâna trecută
Sursa foto: Foto: annox.forumcommunity.net
18 Noi 2011   •   11:12

Arma folosită în atacul asupra Casei Albe de acum o săptămână este de fabricaţie românească. Potrivit presei americane, atacatorul a folosit o armă semiautomată fabricată la Cugir.

Pistolul echipat cu lunetă  telescopică a fost găsit încărcat în maşina inculpatului Oscar Ortega-Hernandez, în vârstă de 21 de ani. Acesta  a fost reţinut de autorităţile de la Washington imediat după ce au fost descoperite urmele a două gloanţe într-un geam din partea de sud a reşedinţei preşedintelui Obama. 

Potrivit New York Times, alături de armă, autorităţile americane au găsit şi o cantitate importantă de muniţie de aceeaşi mărime cu glonţul descoperit la Casa Albă. Două cunoştinţe ale lui Ortega-Hernandez din Idaho, de unde este originar acesta, au declarat că el avea o astfel de armă, potrivit actului de acuzare.
   
Autorităţile federale afirmă că bărbatul i-ar fi spus unui prieten că preşedintele Obama este "Anticristul" şi că "trebuie ucis", potrivit documentului. El era "convins că autorităţile federale conspiră împotriva lui" şi devenise "tot mai agitat" înainte de a dispărea din Idaho, luna trecută.
   
Autorităţile susţin că îl urmăresc pe Ortega-Hernandez de vineri, după ce au descoperit probe care au făcut legătura între identitatea lui şi o maşină neagră marca Honda, înmatriculată în Idaho. Maşina a fost găsită abandonată pe terenul Institutului pentru Pace din Statele Unite, la aproximativ şapte clădiri distanţă de Casa Albă şi în apropierea unui pod peste râul Potomac.
   
Ortega-Hernandez are probleme juridice în Idaho, Texas şi Utah, inclusiv acuzaţii privind infracţiuni legate de droguri, rezistenţă la arest şi atac asupra unui ofiţer de poliţie, au declarat oficialii. El ar avea pe corp multe tatuaje, inclusiv unul conţinând cuvântul Israel pe ceafă şi imagini cu mătănii şi mâini împreunate pentru rugăciune pe piept.

 
Get Adobe Flash player

×
Parteneri
Mama fetiței de 12 ani găsită moartă sub canapea a fost eliberată
x close