Antena 3 Externe Armă românească, folosită în atacul asupra Casei Albe de săptămâna trecută

Armă românească, folosită în atacul asupra Casei Albe de săptămâna trecută

18 Noi 2011   •   11:12
Armă românească, folosită în atacul asupra Casei Albe de săptămâna trecută
Sursa foto: Foto: annox.forumcommunity.net

Arma folosită în atacul asupra Casei Albe de acum o săptămână este de fabricaţie românească. Potrivit presei americane, atacatorul a folosit o armă semiautomată fabricată la Cugir.

Pistolul echipat cu lunetă  telescopică a fost găsit încărcat în maşina inculpatului Oscar Ortega-Hernandez, în vârstă de 21 de ani. Acesta  a fost reţinut de autorităţile de la Washington imediat după ce au fost descoperite urmele a două gloanţe într-un geam din partea de sud a reşedinţei preşedintelui Obama. 

Potrivit New York Times, alături de armă, autorităţile americane au găsit şi o cantitate importantă de muniţie de aceeaşi mărime cu glonţul descoperit la Casa Albă. Două cunoştinţe ale lui Ortega-Hernandez din Idaho, de unde este originar acesta, au declarat că el avea o astfel de armă, potrivit actului de acuzare.
   
Autorităţile federale afirmă că bărbatul i-ar fi spus unui prieten că preşedintele Obama este "Anticristul" şi că "trebuie ucis", potrivit documentului. El era "convins că autorităţile federale conspiră împotriva lui" şi devenise "tot mai agitat" înainte de a dispărea din Idaho, luna trecută.
   
Autorităţile susţin că îl urmăresc pe Ortega-Hernandez de vineri, după ce au descoperit probe care au făcut legătura între identitatea lui şi o maşină neagră marca Honda, înmatriculată în Idaho. Maşina a fost găsită abandonată pe terenul Institutului pentru Pace din Statele Unite, la aproximativ şapte clădiri distanţă de Casa Albă şi în apropierea unui pod peste râul Potomac.
   
Ortega-Hernandez are probleme juridice în Idaho, Texas şi Utah, inclusiv acuzaţii privind infracţiuni legate de droguri, rezistenţă la arest şi atac asupra unui ofiţer de poliţie, au declarat oficialii. El ar avea pe corp multe tatuaje, inclusiv unul conţinând cuvântul Israel pe ceafă şi imagini cu mătănii şi mâini împreunate pentru rugăciune pe piept.

 
Get Adobe Flash player

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close