Antena 3 CNN Externe "Armata a găsit 556 de cadavre, unele plutind în apă, altele acoperite de lapoviţă". Autorităţile sunt uimite de amploarea catastrofei

"Armata a găsit 556 de cadavre, unele plutind în apă, altele acoperite de lapoviţă". Autorităţile sunt uimite de amploarea catastrofei

"Armata a găsit 556 de cadavre, unele plutind în apă, altele acoperite de lapoviţă". Autorităţile sunt uimite de amploarea catastrofei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    22 Iun 2013   •   12:47

Întregul centru al oraşului Calgary, unul din cele mai mari din Canada, a fost evacuat din cauza inundaţiilor. Până acum, trei persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 100.000 şi-au părăsit locuinţele.

Cele două râuri care străbat oraşul au ieşit din matcă în urma ploilor abundente. Situaţia este şi mai gravă în micile localităţi din aval, de pe cursul celor două râuri, unde maşini şi chiar case întregi au fost luate de ape.

Premierul canadian Stephen Harper, originar din Calgary, s-a declarat uimit de amploarea catastrofei. 


''Este incredibil. Nu am văzut nici măcar inundaţii mici în Calgary până acum şi nu cred că vreunul dintre noi a mai văzut aşa ceva. Magnitudinea inundaţiilor este pur şi simplu extraordinară. Suntem îngrijoraţi de faptul că, în cazul agravării inundaţiilor, infrastructura şi alte servicii ar putea avea de suferit pe termen mai lung'', a adăugat şeful guvernului canadian, potrivit Agerpres.

 
India: Peste 550 de morţi, în urma inundaţiilor
 
Şi în India, ploile musonice şi alunecările de teren au făcut peste 550 de morţi statul himalayan Uttarakhand, din nordul ţării, a anunţat vineri şeful guvernului local pentru postul de televiziune CNN-IBN.
 
"Armata a găsit 556 de cadavre (...) unele plutind în apă, altele acoperite de lapoviţă", a precizat Vijay Bahuguna, şeful guvernului din Uttarakhand. "O astfel de catastrofă nu s-a produs niciodată în istoria acestei regiuni himalayene", a mai adăugat el, potrivit Agerpres
 
Mii de soldaţi, ajutaţi de elicoptere, au fost trimişi în zonă pentru a le ajuta pe cele peste 50.000 de persoane izolate de aproape o săptămână, după declanşarea înainte de vreme a musonului ce a provocat alunecări de teren şi inundaţii. 
 
Amit Chandola, purtător de cuvânt al statului Uttrakhand, a anunţat că armata şi alţi lucrători au redeschis zeci de drumuri vineri, construind poduri temporare şi accelerând evacuarea a aproximativ 62.000 de persoane. 
 
Inundaţiile au distrus drumuri, numeroase poduri şi 365 de case în statul Uttrakhand. Majoritatea persoanelor izolate sunt pelerini hinduşi care vizitau temple din zonă. 
 
 


 



 

×
Subiecte în articol: inundatii Canada India
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close