Antena 3 CNN Externe Armata afgană a cucerit orașul Kunduz de la talibani

Armata afgană a cucerit orașul Kunduz de la talibani

Armata afgană a cucerit orașul Kunduz de la talibani
01 Oct 2015   •   07:14

Armata afgană a preluat din nou controlul joi asupra orașului strategic Kunduz, situat în nordul țării, după lupte violente care au avut loc în cursul nopții împotriva rebelilor talibani, au informat oficiali guvernamentali, potrivit AFP, preluată de Agerpres.
"Forțele speciale afgane controlează în prezent orașul Kunduz", a anunțat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Kabul, Sediq Sediqqi.

Ministrul adjunct de interne Ayoub Salangi a afirmat că localitatea Kunduz, ocupată luni de insurgenții islamiști, a fost cucerită în urma unei "operațiuni speciale".

Un locuitor al orașului, contactat de AFP, a declarat joi dimineață că luptele continuau totuși în unele cartiere, iar corpurile lipsite de viață ale combatanților talibani erau înșirate pe străzi.

Ocuparea orașului Kunduz de către talibani, o premieră din 2001, i-a determinat pe mii de locuitori să fugă în fața perspectivei unei reveniri la regimul fundamentalist pe care milițiile islamiste l-au instituit în perioada când s-au aflat la conducerea Afganistanului, între 1996 și 2001.

De asemenea, a fost o înfrângere serioasă pentru președintele afgan, Ashraf Ghani, instalat în funcție în urmă cu un an, precum și pentru forțele afgane, singure în prima linie după încheierea misiunii de luptă a NATO în decembrie 2014.



×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close