Antena 3 CNN Externe Armata americană a început retragerea de pe aeroportul din Kabul

Armata americană a început retragerea de pe aeroportul din Kabul

Trupele americane şi-au început retragerea de pe aeroportul din Kabul, a anunţat sâmbătă Pentagonul, în timp ce operaţiunea internaţională de evacuare din capitala afgană este pe sfârşite, relatează Reuters.

Armata americană a început retragerea de pe aeroportul din Kabul
Sursa foto: Facebook/ Newsmax
de Mia Lungu    |    28 Aug 2021   •   22:04

Conform unui oficial american, pe aeroportul din Kabul mai erau sâmbătă circa 4.000 de militari ai SUA.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a confirmat la o conferinţă de presă că retragerea soldaţilor americani de pe aeroport a început, dar a refuzat să precizeze efectivele trupelor care mai sunt acolo.

Surse din rândul talibanilor susţin că aceştia au început să preia controlul zonei militare a aeroportului din Kabul, cedată de militarii americani pe măsura retragerii acestora.

După ce talibanii au cucerit capitala Kabul pe 14 august, soldaţii americani rămaşi în Afganistan după retragerea etapizată a trupelor internaţionale din această ţară au fost grupaţi pe aeroportul capitalei afgane pentru a asigura desfăşurarea unui pod aerian de evacuare a străinilor şi afganilor care au colaborat cu trupele străine sau sunt consideraţi ''vulnerabili'' în urma preluării puterii de către talibani.

Numărul celor evacuaţi de atunci a ajuns sâmbătă la circa 112.000, dintre care 5.400 sunt cetăţeni americani.

 

 

×
Subiecte în articol: armata americana retragerea Kabul
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close