Antena 3 CNN Externe Armata braziliană a dezamorsat o bombă în zona catedralei unde Papa Francisc urmează să oficieze miercuri o liturghie

Armata braziliană a dezamorsat o bombă în zona catedralei unde Papa Francisc urmează să oficieze miercuri o liturghie

Armata braziliană a dezamorsat o bombă în zona catedralei unde Papa Francisc urmează să oficieze miercuri o liturghie
de M.T.    |    23 Iul 2013   •   10:54

Armata braziliană a anunţat, luni, că a dezamorsat o bombă artizanală în toaleta din parcarea sanctuarului Sf. Maria din Aparecida, statul Sao Paulo, locul în care, miercuri, Papa Francisc urmează să oficieze o slujbă religioasă, informează AFP, citată de Agerpres.

„Un dispozitiv exploziv a fost descoperit şi predat autorităţilor militare”, care au procedat la distrugerea sa, a anunţat Brigada 2 de infanterie uşoară, într-o notă scrisă luni, la o zi după descoperirea bombei.

Un purtător de cuvânt al poliţiei militare a precizat că bomba era „de capacitate mică, aproape nesemnificativă”, fiind descoperită într-una din toaletele situate într-un loc unde nici papa şi nici credincioşii nu ar fi avut acces.

Dispozitivul a fost descoperit duminică, în timpul unui exerciţiu de antrenament al forţelor de securitate, înaintea vizitei suveranului pontif.

Aproximativ 5.000 de militari şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea papei şi a credincioşilor care se vor deplasa la sanctuarul naţional Fecioara Maria din Aparecida, cel mai mare sanctuar marian din lume.

Papa Francisc a început, luni, la Rio de Janeiro, prima sa călătorie în străinătate de la preluarea pontificatului său, suveranul pontif urmând să prezideze Zilele Mondiale ale Tineretului până duminică.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Brazilia
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close