x close

Armata de elită a Iranului a demarat exerciții militare de amploare, în contextul tensiunilor cu Statele Unite

de G.S.    |    04 Feb 2017   •   09:21
Armata de elită a Iranului a demarat exerciții militare de amploare, în contextul tensiunilor cu Statele Unite 416

Iranul a început sâmbătă exerciţii militare ce includ rachete, în plină reînnoire a tensiunilor cu Statele Unite, au anunţat sâmbătă Gardienii Revoluţiei, armata iraniană de elită, informează AFP.

Aceste exerciţii au ca obiectiv să arate "pregătirea totală în confruntarea cu ameninţările", inclusiv "sancţiunile umilitoare" contra Iranului anunţate vineri de Statele Unite, a indicat site-ul Gardienilor Revoluţiei, Sepahnews.

Preşedintele american Donald Trump a scris joi într-o postare pe Twitter "că Iranul a fost atenţionat oficial" pentru testul cu rachetă balistică, după ce administraţia americană a transmis miercuri că analizează răspunsul la această acţiune, relatează Reuters.

"Ar trebui să fie recunoscători pentru acordul groaznic pe care SUA l-au semnat cu ei", a mai precizat Trump în postare.

Într-o a doua postare, preşedintele american a mai scris că "Iranul era în genunchi şi gata să se prăbuşească, însă au venit SUA şi i-au întins o coardă de salvare sub forma acordului cu Iranul: 150 de miliarde de dolari". 

Șirul de avertizări a continuat și vineri, când președintele american a scris, tot pe Twitter, că Iranul "se joacă cu focul" și că el nu va mai fi la fel de "prietenos" ca președintele Barack Obama.

 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

armata iran rachete exercitii Statele Unite donald trump
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati