Antena 3 CNN Externe Armata egipteană apără cu tancuri sediul preşedinţiei de la Cairo

Armata egipteană apără cu tancuri sediul preşedinţiei de la Cairo

Armata egipteană apără cu tancuri sediul preşedinţiei de la Cairo
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
06 Dec 2012   •   10:16

Armata egipteană a mobilizat mai multe tancuri în faţa palatului prezidenţial, la Cairo, în urma unor confruntări în noaptea de miercuri spre joi între susţinătorii şi adversarii preşedintelui Mohamed Morsi, ciocniri soldate cu cel puţin cinci morţi, informează AFP.
   
Cel puţin trei tancuri şi trei vehicule blindate au ocupat poziţii în apropiere de intrarea în complexul prezidenţial şi pe un bulevard adiacent, în cartierul Heliopolis, unde sute de susţinători ai preşedintelui erau prezenţi joi dimineaţa.
   
Numeroşi islamişti veniţi miercuri la apelul mişcării Fraţii Musulmani au petrecut noaptea de miercuri spre joi în faţa sediului preşedinţiei, dormind în corturi sau înfăşuraţi în pături.
   
Calmul prevala joi în apropierea sediului preşedinţiei, unde manifestanţi pro-Morsi scandau sloganuri în favoarea şefului statului şi conversau cu membri ai echipajelor de pe tancuri şi ofiţeri.
   
În zona palatului şi pe străzi din vecinătate, pe jos zăceau în continuare pietre şi cioburi, geamuri ale unor maşini fiind sparte în timpul unor confruntări care au avut loc în orele precedente.
   
Aceste violenţe sunt cele mai grave de la alegerea lui Morsi, în iunie, el provenind din cadrul mişcării islamiste Fraţii Musulmani.
   
Egiptul este afectat de o gravă criză politică, în urma unui decret, la 22 decembrie, prin care preşedintele şi-a extins puterile şi s-a plasat deasupra oricărui control judiciar.
   

   

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close