Antena 3 CNN Externe Armata electronică Siriană loveşte dur în Franţa. Cotidianul Le Monde, ţinta atacurilor

Armata electronică Siriană loveşte dur în Franţa. Cotidianul Le Monde, ţinta atacurilor

Armata electronică Siriană loveşte dur în Franţa. Cotidianul Le Monde, ţinta atacurilor
de O.P.    |    21 Ian 2015   •   08:31

Contul de Twitter al cotidianul francez Le Monde, cu 3,3 milioane de abonaţi, a fost piratat de susţinătorii regimului sirian, Armata electronică siriană (SEA), au constatat în noaptea de marţi spre miercuri jurnaliştii AFP.

SEA a publicat mai multe mesaje, dintre care unul intitulat "Eu nu sunt Charlie", în care hackerii iau poziţie în favoarea palestinienilor, a Siriei care "este bombardată" şi denunţă Africa ce "moare de foame şi din cauza masacrelor".

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 02.00 (03.00 ora României), contul de Twitter al cotidianului a fost suspendat temporar.

Piratarea s-a încheiat în jurul orei 03.45, a anunţat Le Monde într-un mesaj pe Twitter, precizând că "echipele noastre au preluat de acum controlul" şi scuzându-se "pentru mesajele frauduloase postate în numele nostru".

Le Monde a anunţat marţi că a fost victima, duminică şi luni, a unui atac informatic al Armatei electronice siriene, care a încercat fără succes să îi pirateze site-ul şi contul de Twitter.

Hackerii au încercat iniţial să obţină parola contului de Twitter al Le Monde trimiţând e-mailuri frauduloase mai multor jurnalişti ai redacţiei.

Ulterior, ei au încercat să publice un mesaj de revendicare pe site-ul Le Monde, dar tot fără succes.

×
Subiecte în articol: Le Monde Twitter
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close