x close

Armata electronică Siriană loveşte dur în Franţa. Cotidianul Le Monde, ţinta atacurilor

de O.P.    |    21 Ian 2015   •   08:31
Armata electronică Siriană loveşte dur în Franţa. Cotidianul Le Monde, ţinta atacurilor 442

Contul de Twitter al cotidianul francez Le Monde, cu 3,3 milioane de abonaţi, a fost piratat de susţinătorii regimului sirian, Armata electronică siriană (SEA), au constatat în noaptea de marţi spre miercuri jurnaliştii AFP.

SEA a publicat mai multe mesaje, dintre care unul intitulat "Eu nu sunt Charlie", în care hackerii iau poziţie în favoarea palestinienilor, a Siriei care "este bombardată" şi denunţă Africa ce "moare de foame şi din cauza masacrelor".

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 02.00 (03.00 ora României), contul de Twitter al cotidianului a fost suspendat temporar.

Piratarea s-a încheiat în jurul orei 03.45, a anunţat Le Monde într-un mesaj pe Twitter, precizând că "echipele noastre au preluat de acum controlul" şi scuzându-se "pentru mesajele frauduloase postate în numele nostru".

Le Monde a anunţat marţi că a fost victima, duminică şi luni, a unui atac informatic al Armatei electronice siriene, care a încercat fără succes să îi pirateze site-ul şi contul de Twitter.

Hackerii au încercat iniţial să obţină parola contului de Twitter al Le Monde trimiţând e-mailuri frauduloase mai multor jurnalişti ai redacţiei.

Ulterior, ei au încercat să publice un mesaj de revendicare pe site-ul Le Monde, dar tot fără succes.

Citeşte mai multe despre:

Le Monde Twitter
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati