Antena 3 CNN Externe Armata israeliană a preluat controlul vasului irlandez fără violenţă (VIDEO)

Armata israeliană a preluat controlul vasului irlandez fără violenţă (VIDEO)

Armata israeliană a preluat controlul vasului irlandez fără violenţă (VIDEO)
Sursa foto: vas
05 Iun 2010   •   13:54

UPDATE. Forţele israeliene au urcat sâmbătă la bordul navei irlandeze Rachel Corrie, care se îndrepta spre Fâşia Gaza, şi au preluat controlul acesteia fără violenţe, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.




Armata israeliană a ameninţat că trupele sale vor urca cu forţa la bordul cargoului umanitar Rachel Corrie, ce se îndreaptă acum spre Fâşia Gaza. Israelul a cerut de mai multe ori vasului irlandez să acosteze în portul Ashdod, în apropiere de Tel Aviv pentru a fi percheziţionat. Potrivit armatei israeliene, căpitanul vasului nu a dat niciun răspuns.

Vasul, care îşi propune să spargă blocada impusă asupra Fâşiei Gaza, a fost interceptat de armata israelină. La bordul cargoului închiriat de o organizaţie irlandeză se află şi Mairead Maguire, laureată a premiului Nobel pentru Pace. Ministerul israelian de Externe a anunţat că Israelul nu este interesat de nicio confruntare cu activiştii de la bordul vasului.

Partea israeliană a repetat cererea adresată navei irlandeze de a acosta în portul Ashdod, în apropiere de Tel Aviv. Israelienii vor să inspecteze încărcătura de la bord pentru a se asigura că nava nu transportă arme.

Vasul are la bord 15 persoane de naţionalitate irlandeză şi malaysiană, şi 1.000 de tone de ajutor umanitar. Rachel Corrie trebuia iniţial să facă parte din convoiul de nave interceptat luni de armata israelinană.



Antena 3




×
Subiecte în articol: Gaza armata ajutor bord
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close