Antena 3 CNN Externe Armata israeliană a vizat trei obiective militare în atacul aerian de sâmbătă seară din Siria

Armata israeliană a vizat trei obiective militare în atacul aerian de sâmbătă seară din Siria

Armata israeliană a vizat trei obiective militare în atacul aerian de sâmbătă seară din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
05 Mai 2013   •   14:27
Armata israeliană a vizat în noaptea de sâmbătă spre duminică trei obiective militare la vest de Damasc, a afirmat duminică o sursă diplomatică de la Beirut, citată de AFP, conform Mediafax.
La Damasc, agenţia oficială Sana a denunţat un "atac cu rachete împotriva centrului de cercetări ştiinţifice din Jamraya", la nord-vest de Damasc, deja vizat de un raid israelian la sfârşitul lui ianuarie.
Un diplomat de la Beirut a adăugat, sub acoperirea anonimatului, că un important centru de muniţie din apropiere a fost, de asemenea, vizat de rachetele israeliene.
În plus, armata israeliană a atacat divizia 14, o unitate de apărare antirachetă siriană din Saboura, în apropiere de autostrada Beirut-Damasc, la vest de capitală, a continuat el.
"Aceste raiduri au provocat numeroase victime în rândul personalului militar", a precizat diplomatul.
Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a anunţat "explozii" la centrul de cercetare şi "posibil pierderi umane deoarece zeci de membri ai forţelor regimului se aflau acolo" în momentul atacului. 
Atacul de la Jamraya a fost anunţat de autorităţile siriene şi confirmat de un oficial israelian care a afirmat că acesta a vizat "rachete iraniene destinate Hezbollah", puternică mişcare şiită armată, aliată regimului lui Bashar al-Assad.
 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close